Ons Koor

The Lighthouse Singers zijn in 2004 ontstaan uit een doorstart van het Voorne’s Mannenkoor.
Het Voorne’s Mannenkoor heette oorspronkelijk het Oostvoorne’s Mannenkoor en is op 13 april 1934 opgericht met als standplaats Oostvoorne en ontwikkelde zich als een traditioneel mannenkoor.

In 1991 is het koor verhuisd naar Hellevoetsluis en daarmee is de naam veranderd in Voorne’s Mannenkoor.

Het heeft vele successen gekend, maar kon het uiteindelijk niet volhouden, mede door de “concurrentie” van andere grote mannenkoren uit Rozenburg en Spijkenisse. We waren gedaald tot 26 leden. En in mei 2004 werd het stoppen of doorstarten.

Het werd uiteindelijk een doorstart met een 16-tal oud-leden, maar wel met een andere naam en een lichter repertoire van veelal engels- en nederlandstalige evergreens uit de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw.

 


De eerste repetitie was op 14 september 2004 met onze toenmalige dirigent Aart van der Gronden, die ook een aantal liederen voor ons heeft bewerkt.

Het allereerste optreden van The Lighthouse Singers was op 2 april 2005 bij de heropening, na restauratie van onze eigen Hellevoetse vuurtoren. Symboliser kan haast niet.

In maart 2007 kreeg het koor Amare Bilate als dirigent. Hij heeft met zijn enthousiasme de koorleden enthousiast gemaakt met het zingen. Niet alleen de optredens worden vaak erg gewaardeerd, maar ook de repetities zijn een wekelijks genoegen.

Inmiddels heeft Amare het koor verlaten en hebben we sinds augustus 2013 de zeer muzikale panist Ton van Nierop als dirigent tot januari 2018.